top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

Square Enix, Web3 ve Blockchain Teknolojilerine Yatırım Yapacak

Şirket başkanı, Square Enix’in yapay zeka ve diğer ileri teknolojilerin uygulanmasında “agresif” olacağını söyledi.

Multimedya eğlence şirketi Square Enix, 2024’te yapay zeka (AI), blockchain, Web3 ve bulut teknolojilerinin uygulanmasına yenilenmiş bir odaklanmayı desteklemek için organizasyon yapısını değiştirmek ve şirket kaynak tahsisini optimize etmek için çalışıyor.

Square Enix başkanı Takashi Kiryu, devam eden değişiklikleri “Başkandan Yeni Yıl Mektubu” başlıklı bir blog yazısında duyurdu.

“Daha önce üç odak yatırım alanı belirledik: Blockchain eğlencesi/Web 3.0, yapay zeka ve bulut. Geçen yıl bu üç alanla ilgili genel misyonumuzu ve hedeflerimizi yeniden tanımladık. Şu anda organizasyon yapımızı değiştirmek ve bu çabaları desteklemek için kaynak tahsislerimizi optimize etmek için çalışıyoruz.”Kiryu ayrıca Square Enix’in içerik geliştirme ve yayınlama işlevlerine “yapay zeka ve diğer ileri teknolojileri uygulama konusunda agresif” olmayı planladığını belirtti.

Şirket başkanı ayrıca şirketin üretken yapay zeka teknolojilerini benimseyeceğini ima etti. Özellikle ChatGPT’ye atıfta bulunan Kiryu, yapay zekanın akademik tartışma alanının ötesine geçtiğini söyledi.“Üretken yapay zekanın yalnızca yarattıklarımızı yeniden şekillendirme potansiyeline sahip olduğuna değil, aynı zamanda programlama da dahil olmak üzere yarattığımız süreçleri temelden değiştirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyorum.”


Mektupta kısaca blockchain ve Web3 teknolojilerinden bahsedilse de Kiryu, şirketin bu alanlardaki gelecek hedeflerini açıklama konusunda başarısız oldu.

Square Enix belki de en çok Final Fantasy video oyunu serisiyle tanınır. Aynı zamanda blockchain ve Web 3 teknolojilerini geleneksel video oyunlarıyla bütünleştiren başlıklarla en büyük geliştiriciler ve yayıncılar arasında yer alıyor.

0 yorum

Comentarios


bottom of page