top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

Sağlık Sektöründe Metaverse Marketi, 2030'da 48 Milyar Dolar Olacak


Sağlık ve teknolojinin kesişim noktası, Metaverse’ün yükselişi ile büyük bir dönemece girmek üzere. Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve yapay zeka kullanılarak, sağlık sektörü dönüştürücü değişikliklere hazırlanıyor. The Brainy Insights tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2022'den 2030'a kadar yıllık büyüme oranı %35.60 olacak şekilde tahmin ediliyor ve sağlık sektöründe Metaverse’ün 2030'da 48.67 milyar Amerikan Dolarına ulaşması bekleniyor.


Birçok ülke sağlık tesislerinde sorunlarla karşı karşıya ve bu, gelişmiş tıp eğitimine daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulamaktadır. AR ve VR gibi metaverse teknolojileri, karmaşık cerrahi işlemleri daha fazla hassasiyetle öğrenme fırsatı sunarak, tıp öğrencileri için platformlar sunmuştur. Bu gelişme, cerrahi sonuçların iyileşmesi ve hasta bakımının daha iyi hale gelme vaadini taşımaktadır.


Rapora göre, pazarın büyümesinin diğer bir itici gücü ise teknolojinin tıp profesyonellerine kesin teşhislerde ve etkili uzun vadeli bakım planlarında yardımcı olma kapasitesidir. Metaverse aracılığıyla, sağlık profesyonelleri gerçek zamanlı olarak işbirliği yapabilir, uzmanlık paylaşabilir ve veri odaklı kararlar alabilir, bu da hasta bakımının kalitesini yükseltir.

0 yorum

Comments


bottom of page