top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

Pakistan'da Bir Teknoloji Üniversitesi, Metaverse'de Dersler Vermeye Başlayacak

Lahore'daki Bilgi Teknolojileri Üniversitesi, Pakistan'da bulunan Danimarka Üniversitesi ile işbirliği yaparak ülkedeki ilk sanal gerçeklik tabanlı dersleri metaverse üzerinde başlattı.


Yerel Pakistan haber kaynağı Samaa'nın raporuna göre, yeni dersler sanal gerçeklik başlıkları ve hareket izleme aracılığıyla geleneksel sınıf deneyimini taklit edecek.

Raporun belirttiğine göre, BTÜ Lahore Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı İbrahim Ghaznavi, BTÜ'nün bu girişimin, metaverse deneyimine katılan öğrencilerin akademik yeteneklerini geliştirmesini beklediğini belirtti.


Üniversitedeki çevrim içi dersler COVID-19 salgını sonrasında başladı, ancak metaverse teknolojisine geçiş, eğitim için sanal gerçeklik uygulamalarının küresel olarak ayaklarının yere sağlam basmaya başlamasıyla gerçekleşti.

ITU Lahore programının, Danimarka Üniversitesi'nin desteğiyle geliştirildiği bildirildi. Ayrıca, üniversitenin ruhsal ataları olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) ilham alabilir.


ITU Lahore, 2012 yılında teknoloji ve mühendislik alanındaki başarısını MIT'in taklit etme amacıyla kuruldu. Harvard ve IBM gibi diğer dikkate değer üniversiteler ve şirketlerle çeşitli ortaklıklara sahiptir.

Son on yıl sanal, karışık ve artırılmış gerçeklik başlıklarının ve destek teknolojilerinin yükselişine tanıklık etti, ancak metaverse döneminin başlangıcına yönelik erken heyecanın büyük kısmı oyun sektörüne odaklandı.

Ne yazık ki, Steam oyuncu sayıları ve Oculus satış rakamları gibi birkaç derleyiciye göre, metaverse diğer dönüşümcü oyun teknolojileri gibi oyunseverleri aynı şekilde etkilemedi.


Ancak, son analizler endüstri, tıp, eğitim ve pazarlama alanları için metaverse'in öneminin arttığını gösteriyor, birçok uygulama tüketicilerin başlıklarına ve tarayıcılarına doğru yol buluyor.


Dünya Çapında Ağ'ın yaratılmasına büyük ölçüde katkıda bulunarak tanınan Tim Berners-Lee, yakın zamanda üç boyutlu artırılmış gerçeklikte bilgisayar uygulamalarını görüntüleme ve işletmenin Web'inin geleceği olduğunu öngördü.

"VR başlığıyla şeyler yapabilirsiniz ve sonra VR başlığını çıkardığınızda, bunu büyük bir ekranda yapabilirsiniz," Berners-Lee CNBC'ye yaptığı bir röportajda şu ifadeleri kullandı ve çoklu moda desteğinin benimsenmesinin anahtar olduğunu ekledi. "Nereye giderseniz gidin, telefonunuzu alabilir ve deneyim tek bir olacak. Farklı cihazlar arasında çok sorunsuz geçiş yapmalıdır."

0 yorum

Comments


bottom of page