top of page
Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

İşte Meta'nın Ray-Ban Markalı Yeni Akıllı Gözlüğü!


2021 yılında Facebook olarak bilinen şirket, dünya çapında tanınmış gözlük üreticisi Ray-Ban ile işbirliği yaparak "Ray-Ban Facebook Stories" adını taşıyan akıllı gözlükleri tanıttı. Bu gözlükler birkaç yıldır satışta ve şimdi yepyeni bir versiyonla karşımızda. "Wayfarer" ve "Headliner" olarak adlandırılan iki farklı versiyona sahip olan bu gözlükler, birinci nesil kadar büyük ilgi görmesi bekleniyor gibi görünüyor. Peki, Meta ile Ray-Ban'ın ortak çalışmasıyla geliştirilen akıllı gözlükler, tüketiciye neler sunuyor?

Yeni nesil akıllı gözlükler, ultra geniş açılı kameralarla donatılmış ve 12 MP çözünürlüğü sunuyor. Kullanıcılar, önceki nesilde olduğu gibi yeni nesil gözlüklerde de video çekebilecekler. Qualcomm'un Snapdragon AR1 Gen1 platformunu kullanan bu gözlükler, IPX4 sertifikası ile suya karşı dayanıklılık sağlıyor. Ayrıca, gözlük camında yapılan iyileştirmeler sayesinde Facebook ve Instagram gibi platformlarda gerçekleştirilecek canlı yayınlardaki etkileşim artırılmış durumda. Kullanıcılar, bu akıllı gözlüğü takarken canlı yayın sırasında gelen yorumların ön izlemesini görebilirler. Ayrıca, yeni nesil Meta akıllı gözlüklerinin öncekilerden daha hafif olduğunu belirtmekte fayda var.

Meta'nın yeni nesil akıllı gözlükleri, özel bir şarj kutusu ile sunulacak. Kullanıcılar, bu kutu sayesinde gözlüklerini şarj edebilecekler. Meta'nın verdiği bilgilere göre, gözlükler tamamen şarj edilmiş bir kutu ile birlikte kullanıldığında 36 saate kadar kullanım süresi sağlayacak.

Meta, yeni gözlüklerinin 17 Ekim itibarıyla satın alınabileceğini duyurdu. Bu gözlüklerden birine sahip olmak isteyen kullanıcının 299 dolarlık ödeme yapmayı kabul etmesi gerekecek.

0 yorum

Comments


bottom of page