top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

Google ve Samsung Yeni XR Gözlüğü İçin İşbirliği Yapacak


Samsung ve Google, Snapdragon XR2+ Gen 2'yi kullanarak son teknoloji XR deneyimleri sunmaya hazırlanıyor. Google ve Samsung, yeni Qualcomm çipini entegre edecek özel ürünleri detaylandırmasa da, bu işbirliği, teknoloji endüstrisinde yüksek kaliteli XR çözümlerinin artan önemini vurguluyor.


Snapdragon XR2 Gen 2'nin temellerine dayanan güncellenmiş '+” modeli, MR ve VR deneyimlerinde gerçekçi detayı arttırıyor. Bu, GPU frekansında %15 ve CPU frekansında %20 artışla başarılıyor. Güçlü on cihaz yapay zeka entegrasyonu, kullanıcı hareketlerini ve çevreyi izleme olanağı tanır, fiziksel ve dijital dünyaları birleştirir.


Samsung Electronics Teknoloji Strateji Takımı Başkan Yardımcısı ve Başkanı Inkang Song, Qualcomm Technologies ve Google ile işbirliği yapmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. "Samsung'un mobil uzmanlığı ve ortak taahhüdümüzle, Galaxy kullanıcıları için en iyi sınıf XR deneyimini yaratmayı amaçlıyoruz," dedi.


Ayrıca, Google AR Başkan Yardımcısı Shahram Izadi de Qualcomm Technologies ve Samsung ile devam eden işbirliği hakkında heyecanını ifade etti. "Qualcomm Technologies ve Samsung ile çevresel ve uzamsal XR'ın geleceği üzerine işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz," diye ekledi. "Android ekosisteminin Snapdragon XR2+ Gen 2'nin yeteneklerinden faydalanmasını ve yeni deneyimlere imkan tanımasını bekliyoruz."


Bu girişim, Apple'ın Vision Pro gibi önde gelen oyuncularla rekabet etmeyi amaçlayan, yeni karışık gerçeklik başlıklarında Qualcomm'un gelişmiş XR çipi ile etkileşimli deneyimleri ilerletme taahhüdünü sergiliyor. Bu ortaklık, XR teknolojisinin evrimleşen peyzajını vurgulayarak tüketici, profesyonel ve Metaverse alanlarını potansiyel olarak etkileyebilir.


0 yorum

Comments


bottom of page