top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

Canon VR İçeriği İçin Tasarladığı Yenilikçi Lensini Tanıttı



Canon, fotoğrafçılık dünyasında yeniliklere devam ediyor. Önde gelen tüketici ve profesyonel kamera donanımı satıcısı Canon, bu hafta 360 derecelik ve VR içerikli çekime yönelik ürün yelpazesini genişleten yeni XR lensini duyurdu. EOS R7 kameralarla uyumlu olan RF-S3.9mm F3.5 STM Dual Fisheye lens, VR içerikleri yakalamayı daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu lens, özellikle VR içerik oluşturma konusunda daha fazla özgürlük sunarak, yaratıcıların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak.


Lens, 144 derecelik geniş açılı bir görünüm sunuyor ve çeşitli VR içeriği oluşturmayı desteklemek için eşit mesafeli projeksiyonu kullanıyor. Elde ve statik kullanıma uygun olan bu lens, tek çekimde otomatik odaklama, sol/sağ odak ayarı ve gölgelenmeyi en aza indiren Hava Küresi Kaplaması (ASC) gibi özelliklere sahip. Ayrıca, ek filtre desteği sunarak kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyum sağlamayı kolaylaştırıyor.


Canon'un bu yenilikçi lensi, VR içerik oluşturmayı rahatça keşfetmek isteyen her seviyedeki yaratıcıya harika içerikler üretme imkanı sunuyor. Bu lens, ister sosyal içerik oluşturucu olun, ister 2D'den 3D içeriğe geçiş yapmak isteyen bir film yapımcısı, VR pazarında daha uygun fiyatlı ve erişilebilir araçlara yönelik artan talebe bir çözüm olarak öne çıkıyor. Canon'un EOS VR Utility yazılımı da üretim sonrası iş akışlarını kolaylaştırarak düzenleme sürecini daha verimli hale getiriyor.


Canon, yeni RF-S3.9mm F3.5 STM Dual Fisheye lensini bu ayın sonlarında 1.099,00 $ fiyatla piyasaya sürecek. Bu, Apple'ın Vision Pro'yu uluslararası kullanıma sunma zamanlamasıyla da örtüşüyor. Canon ABD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Brian Mahar, lensin VR pazarında yaratıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürün olduğunu belirtti. Canon'un yenilikçi çözümleri, kullanıcıların VR içerik oluşturma deneyimlerini geliştirmeye devam ediyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page