top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

Boston Bilim Müzesi, Metaverse'de Mars İçin Eğitim Verecek

Boston'daki Bilim Müzesi, eğitim dünyasında yeni bir sayfa açarak Roblox platformunda "Mission: Mars" adlı etkileşimli çevrimiçi eğitim deneyimini sunuyor. Filament Games ile birlikte geliştirilen bu heyecan verici proje, katılımcılara kızıl gezegeni keşfetmek için uygun araçlar tasarlama ve geliştirme fırsatı tanıyor.


Mission: Mars, Bilim Müzesi'nin popüler 3D deneyimlere ev sahipliği yapan küresel platforma ilk adımıdır. Bu eğitim girişimi, öğrencileri çeşitli yaş gruplarında Mühendislik Tasarım Süreci'ne katılmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Katılımcılar, Mars üzerinde gezinme ve görev tamamlama amacıyla işbirliği yaparak araçlar geliştirecekler.

Deneyim, bilim standartlarına uygun dijital bir öğrenme ortamı sunuyor.


Katılımcılar, simüle edilmiş bir Mars keşfi içinde kendilerini bulacak, yüksek teknolojili bir Mars Rover ile gezinme, su bulma görevleri gibi seviye tabanlı aktiviteleri tamamlama fırsatı bulacaklar. Ayrıca, oyuncuların kendi araçlarını tasarlamalarına ve inşa etmelerine olanak tanıyan yaratıcı bir öğe, deneyim puanları ve ödüller kazanmalarını sağlayacak.

0 yorum

Comments


bottom of page