top of page
  • Yazarın fotoğrafıMetaverse 34

2024 Gençlik Olimpiyatlarını Metaverse'de Deneyimleyebileceğiz


Dünya genelindeki hayranlar, Kış Gençlik Olimpiyatları'nı (YOG) daha önce hiç olmadığı şekilde bir metaverse aracılığıyla deneyimleme fırsatına sahipler. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Gangwon 2024 Organizasyon Komitesi (YOGOC) ve Gangwon-do İli, Bilim ve Bilgi İletişim Teknolojisi Bakanlığı'nın (MSIT) desteğiyle, Gangwon-do İli Metaverse'inin bir uzantısı olarak odaklanan bir metaverse'in lansmanını duyuruyor. Bu benzersiz sanal dünya, genç hayranlar için özellikle olmak üzere Gangwon 2024'ü mümkün olduğunca kapsayıcı ve erişilebilir kılmak amacıyla dünya genelindeki kullanıcılara çeşitli etkileşimli deneyimler sunuyor.


Sanal turlardan mekanların oyunlara ve zorluklara kadar çeşitli etkinliklerle hayranların çevrimiçi kayak atlama, bobsled ve curling mini oyunlarında diğer kullanıcılara karşı yarışabileceği oyunlara kadar, Gangwon 2024 Metaverse, hayranların YOG ile yeni ve heyecan verici yollarla etkileşimde bulunmalarına olanak tanıyor. Kore Cumhuriyeti'nde bulunan kullanıcılar ayrıca spor etkinliklerinin yayınlarını izleme imkanına sahip olacaklar. Metaverse aynı zamanda dünya genelinde diğer hayranlarla tanışma ve etkileşimde bulunma fırsatı sağlamanın yanı sıra ziyaretçilere yeni kış sporları denemeleri ve Olimpik değerler hakkında bilgi edinmeleri için bir platform sunuyor.


Metaverse'in mümkün olduğunca erişilebilir olması için altı dilde (Korece, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Japonca ve Çince) otomatik çeviri özelliği bulunurken, kullanıcılar dijital deneyimleri için özel avatarlar oluşturabiliyorlar. Bu, 30 farklı karakterden seçim yapma, saç stilleri, vücut şekilleri ve giyim seçenekleri gibi çeşitli özelleştirme seçeneklerini içerir. Bu avatarlar aynı zamanda sevinç, aşk, üzüntü, şaşkınlık ve öfke gibi bir dizi duyguyu ifade edebilirken, kullanıcılar karakterlerini çeşitli dansları sergilemeleri için de kullanabilirler: hip-hop dansı ve YOG ile ilgili bir dans.


Kullanıcılar özel avatarlarını oluşturduktan sonra, 3D sanal dünyada serbestçe dolaşabilirler, burada dokuz YOG mekanının dijital yeniden yaratılmış versiyonlarını fantastik öğelerle birlikte ziyaret edebilirler. Gangwon 2024, ayrıca ziyaretçilerin kış sporlarını simülatörler, grafik paneller ve sanal gerçeklik ekipmanları ile deneyimleyebileceği Gangneung Green City Experience Centre'da bir "Metaverse Deneyimi" de sunacak.


Kış YOG Gangwon 2024, 19 Ocak - 1 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve 81 Ulusal Olimpiyat Komitesi'nden yaklaşık 1,900 sporcunun katılımı bekleniyor. Potansiyel kış sporu yıldızlarının yeni neslini görmek isteyen hayranlar, Gangwon 2024 için bilet başvurusu yapabilirler: tickets.gangwon2024.org.

0 yorum

Comments


bottom of page